Tarihçemiz

Salihli Devlet Hastanesi’nin yapımına 1951 yılında başlanmış ve 1952 yılında 10 yataklı sağlık merkezi olarak hizmete açılmıştır.Ek inşaatlarla 1972- 1974 yılları arasında

Hastanenin eski binası tamamlanmıştır.

1998 yılında 13 yataklı diyaliz binası halkımızın katkıları ile yapılarak hizmete sunulmuştur.

1989 yılında temeli atılan ana binanın inşaatı 2000-2005 yılları arasında bitirilerek hizmete açılmıştır.

01.06.2005 tarihinde Salihli Kurşunlu Devlet Hastanesi (eski SSK Hastanesi) ile hastanemiz birleşmiş, daha sonra 2010 Haziranında Diş Sağlığı Merkezine verilmiştir.

22.08.2005 tarihinde hastanemize ek bina yapmak için hayırsever vatandaş Kazım Dinçkan (merhum) ve eşi Gürcü Dinçkan tarafından protokol imzalanmıştır. Bakanlığın izniyle 30.03.2007 tarihinde bakanımız Nimet Çubukçu tarafından ek binanın temeli atılmış olup, binanın kaba inşaatı, kapı ve pencereleri, merdiven korkulukları, asansörleri, çatısı, iç elektrik tesisatı hayırsever tarafından yaptırılmış ve yaklaşık 1.100.000TL’ye mal olmuştur. Bu aşamadan sonra ek binanın kalan kısımlarının tamamlanması ve bahçe düzenlenmesi için hastanemizin girişimi ile 2009 yılı haziran ayında Bayındırlık İl Müdürlüğünce programa alınmış, binanın tamamı ve çevresi tamamlanmıştır. 3 Eylül 2010 günü Başbakan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç tarafından yeni ek binası hizmete açılmıştır.

Hastanemize Salihli’den başka; Selendi, Köprübaşı, Alaşehir, Sarıgöl, Kula, Demirci, Gölmarmara ve Ahmetli ilçelerinden de hasta gelmekte olup, yoğun hasta potansiyeline sahiptir.

MEVCUT BİNALARIN DURUMU

A Binası: 17720m2 bahçe içinde olup, 13888m2 kapalı alanı mevcuttur. Bodrum katta modern çamaşırhane, ısıtma - soğutma sistemleri, morg ünitesi, atölyeler, arşiv ve depolar bulunmaktadır.Zemin katta poliklinikler,görüntüleme merkezleri, röntgen,kan alma,sağlık kurulu, 1.katta doğum servisi ve doğum ameliyathanesi,çocuk servisi,göğüs servisi,idari bölümlerin bazı kısımları bulunmaktadır. 2.katta ortopedi servisi, göğüs cerrahi, nöroloji servisi, intaniye servisi, fizik tedavi ünitesi, mutemetlik ve tahakkuk servisi bulunmaktadır.3.katta cerrahi servisi, anestezi yoğun bakım,çocuk cerrahi servisi,bevliye servisi,göz servisi,KBB servisi bulunmaktadır.Odalarımız merkezi oksijen, vakum, ısıtma - soğutma sistemine sahip olup ; tuvaletli, çoğunluğu tek veya 2 kişiliktir.5. katın bir kısmı ameliyathane olup, bu kısımda 5 ameliyat salonu, cerrahi yoğun bakım ve ameliyat sonrası derlenme, sterilizasyon odaları mevcuttur. Ameliyathane, premedikasyon ve ameliyat sonu derlenme odalarının merkezi havalandırması diğer ısıtma - soğutma sistemlerden bağımsız olup filtrelendikten sonra salonlara verilmektedir.5. katın kalan kısımlarında modern hijyenik mutfak, yemekhane, toplantı ve odyo-vizüel destekli eğitim salonumuz bulunmaktadır.

Hayırseverlerin katkılarıyla yapılan yeni ek bina; 717 m2 arsa üzerine inşa olup,kapalı alanı 3277 m2 dir. 5 katlı yeni ek binamızın zemin katı acil servis olarak yapılmış, geniş ve konforlu bekleme salonu , fiziki koşulları ve tıbbi donanımıyla 2.sınıf kategorisinde üst düzey bir acil servis konumuna getirilmiştir.Acil travma ve resüssitasyon odası,muayene ve müdahale salonu, alçı odası, pansuman odası ve 14 yataklı müşahede odası,tek yataklı izolasyon odası,adli tabip, röntgen odası,pansuman ve enjeksiyon odası bulunmaktadır.2.kat laboratuarlar ve eczane,3.kat idare ve satın alma birimleri,4.katta Kardiyoloji servisi ve yeni cihazlarla donatılmış 6 yataklı Koroner Yoğun Bakım Ünitesi , 5.katta Dahiliye ve Gastroentoloji servisi hizmete açılmıştır.

2010 YILI İÇİNDE YAPILAN YENİLİKLER

1-Hastanemiz Web sitesi yeniden düzenlenmiş; hekim çalışma listeleri, Laboratuar tetkik sonuçları gibi bir çok alanda güncel bilgiler verilmektedir.

2-Poliklinik kapı girişlerine LCD ekranlarla sıra takip sistemi konmuş olup; hasta tanıtım kartları ile kolayca sıra alınıp, sırası gelen hastanın isim ve sıra numarası ekrandan takip edilerek muayene olunmaktadır.

3-Yeni ek binanın malzeme ve iç tefrişatı tamamlanmış, zemin kata Acil Servis bünyesinde muayene odaları, pansuman odası, acil travma ve resüsitasyon odası, 14 yataklı müşahede bölümü, tek yataklı izolasyon odası, adli tabip bölümü, görüntüleme bölümü, laboratuarlar ve enjeksiyon odası mevcut olup, Sağlık Bakanlığı standartlarına göre 2. sınıf Acil Servis kategorisinde yapılmıştır.

4- Patoloji , Biokimya ve Bakteriyoloji laboratuarlarına yeni son sistem cihazlar alınarak,sonuçların çabuk çıkması sağlanmıştır.

5-Yeni binada Kardiyoloji servisi, 6 yataklı Koroner Yoğun Bakım ve Dahiliye servisi merkezi oksijen sistemli olup,2 ve tek yataklı odalarla hizmete açılmıştır.

6-Yeni binanın tüm hasta odalarına LCD televizyonlar monte edilmiş olup ,15 kanal televizyon ve bir kanal sağlık eğitimi kanalı olarak 16 kanal yayın yapılmaktadır.

7- Mevcut yoğun bakım ve ameliyat sonu hasta derlenme bölümü yatakları 4 motorlu son sistem yataklarla yenilenmiştir. 8-Hastanemizdeki ani kalp ve solunum durmaları, çocuk kaçırma, taciz ,darp gibi konulara en erken müdahaleyi sağlamak amacıyla (mavi,pembe,siyah kod) elektronik haberleşme ve çağrı sistemleri kurulmuştur.

9-Ameliyathanenin kalite standardı yükseltilerek ,Avrupa standartlarında hizmet vermeye başladı.Ameliyathane yeni malzeme ve cihazlarla donatıldı.Bu kısımlar için ayrı kıyafet ve terlik temin edildi.Ameliyathane girişine premedikasyon alanı yapıldı.

10-Ameliyathaneye hasta transfer sedyeleri alındı. Hastalar daha rahat , hırpalanmadan taşınmaktadır.

11-Prostat ameliyatlarının son teknoloji ile yapılabilmesi için tur plazma kinetik cihazı, kanal içindeki taşları kırmak için taş kırma cihazı ile kansız prostat ameliyatları başladı.

12-Fundus kamerası ve ototref keratometre cihazları ile ayrıntılı görüntüleme yapılarak göz ameliyatları ileri düzeyde başarı ile

yapılabilmektedir.

13-Kalp hastalıklarının teşhisinde kullanılan Ekokardiografi cihazı yenilendi.

14-Çocuk servisine 3 adet yeni kuvöz alındı kuvöz sayısı artırılarak yeni doğan ünitesi kurulmaya çalışılmaktadır.

15-Endoskopik muayenelerin daha hijyenik ve modern ortamda yapılabilmesi için yeni endoskopi odası yapıldı ve donatıldı.

17-Laboratuar kan alma yeniden düzenlendi, sıra- matik kondu,hasta bekleme koltukları yenilendi.

18-Epilepsi hastalarının teşhisini kolaylaştırmak için EEG (Elektroansefalografi) cihazı alınmıştır.

2011 YILI İÇİNDE YAPILAN YENİLİKLER

1- Röntgene hastaların rahat çekimini sağlayacak,çekimleri kolaylaştıracak ve hızlandıracak hareket kabiliyeti yüksek tavan statikli 2 adet röntgen cihazı alınmıştır.

2- Ameliyat masaları ve Ameliyathane el yıkama üniteleri yenilenmiştir.

3- 5-Yeni göz muayene ünitesi alınıştır. Göz polikliniği için otorefraktometre cihazı alınmıştır.

4-Göz polikliniği için biyomikroskop alınmıştır.

5- Prostat biopsisi için tıbbi araç gereç alınmıştır.

6- Yeni Anestezi yoğun bakım için klima santrali alınmıştır.

7- KBB ameliyatlarında kullanılmak üzere endoskopik sinüs cerrahi seti alınmıştır.

8- Laparoskopi cihazı yenilenmiştir.

9- 2 adet anestezi cihazı alınmıştır.

10-Hastanenin kırmızı şeritli ambulansı merkezi 112 acil komutasına bağlanmış olup, ihtiyaç durumunda ilçenin acil ambulans çağrılarına cevap verir hale getirilmiştir. Fiziki ömrünü tamamlayan bu ambulansın yenilenmesi için Sağlık Müdürlüğüne izin başvurusunda bulunulmuş ve yeni bir ambulans alınmıştır.

14- 1953 de yapılan eski Hastane binası yıkılıp, yerine yeni bina yapılması için etüt çalışmaları devam etmektedir.

15-Arka bahçede teknik servis atölyesi yapılmıştır.